Professionele bemoeial!

Ik ben er uit!

Naar vele keren solliciteren, netwerken, relaties onderhouden, face-book en linked inn netwerken, ga ik maar doen waar ik goed in ben.  Door alle activiteiten denken veel van mijn netwerk contacten dat ik nog steeds betaald werk heb. Nee helaas. Maar stil staan en me terug trekken achter de geraniums is niets voor mij.

geraniums

Geraniums

Door actief te zijn blijf ik in de picture en ga er vanuit dat ik uiteindelijk weer aan de bak kom. Een professionele bemoeial zoals ik, met zoveel ervaring in de belangenbehartiging en de lokale en landelijke politiek en inmiddels wat ouder en wijzer!

Jan van Slochteren

Spreekstalmeester

Vaak ben ik gevraagd op bijeenkomsten als spreekstalmeester, inleider en kritische burger/belangenbehartiger. Met een glimlach, een beetje theater kan ik de vinger op de zere plek leggen. Nooit gemeen maar wel met een vleugje ironie, sarcasme maar ook met enige zelfspot.  Het debat zoek ik graag op en in politiek Den Haag ben ik dan ook regelmatig te vinden. Twitter als instrument om onze Staatssecretarissen van Rijn en Klijnsma op de hoogte te houden van het feit wat mensen met een handicap nu echt zorgen baart. In de tijd dat ik voorzitter was van de CG-Raad zat ik ook vaak op de publieke tribune. Het was de tijd dat je een briefje aan de Kamerbode mee gaf om de Kamerleden op de hoogte te houden. Nu doen we dat natuurlijke met whatsapp. Je moet wel met je tijd mee gaan.

Beelden

Naast deze activiteiten realiseer ik me steeds vaker dat beelden vaak meer zeggen dan woorden, dus inmiddels heb ik ook een professionele videocamera aangeschaft en ben aan het monteren geslagen. Op Aparticipatie.nl staan de verhalen van mensen die hun levenservaringen met ons willen delen, dit noemen we tegenwoordig Oral-history.

Jan Troost met medewerkers NS in overleg

Overleg NS bij werkplaats Haarlem

Bedrijven die nu allemaal mensen met een handicap moeten aannemen van dit Kabinet kunnen hier zeker van leren. De mens achter de handicap ontmoeten is noodzakelijk wil je ook op de werkvloer de acceptatie goed op gang krijgen. Troostoverleven.nl kan dit allemaal voor je regelen. Inmiddels heb ik ook mijn nieuwe domeinnaam lamenblind vast laten leggen. Twee voor de prijs van één een betere reclame slogan kun je niet hebben!

 

 

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

Een gedachte over “Professionele bemoeial!

  1. Jan, een mooi artikel. Eerlijkheid siert de mens. Knap dat je je zo bloot durft te geven. Je bent een ware Levenskunstenaar.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.