Jan met premiere Rutte

Inclusie Verenigt!

Troost is met zijn nieuwe bedrijf Inclusie Verenigt op tour, van het Torentje direct naar de Wijk en uw bedrijf

Al weer 1 jaar als ondernemer op de markt actief, het jaar is voor bij gegaan voor ik het in de gaten had. 

‘Inclusie Verenigt’ allen die het meedoen van iedereen aan het hart gaat en er zich voor inzetten

logo-inclusie-verenigt

 

Inclusie Verenigt:  De officiële start was op 1 april 2017 en geen grap en dat is het nog steeds niet! Wil je weten wie o.a. mijn opdrachtgevers waren.

https://inclusieverenigt.nl/opdrachtgevers-afgelopen-periode/

Het VN Verdrag staat voor het recht op Inclusie & Participatie

De Nederlandse ratificatie in juni 2016 van het ‘VN Verdrag inzake Rechten van Personen met Handicap’ biedt onze samenleving nieuwe kansen. Een samenleving die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Dat is ook een samenleving waarin toegankelijkheid en participatie niet langer de eenzame strijd zijn van mensen met een beperking. Gezamenlijk staat iedereen voor de uitvoering van het VN Verdrag om het meedoen voor allen met een beperking en in alles mogelijk te maken. Dat is de kwaliteit van de samenleving die wij immers samen zijn!

Inclusie Verenigt wil de gelijke rechten vanuit het perspectief van mensen met beperkingen verbeteren en hun ervaringsdeskundigheid daar intensief bij betrekken.

Inclusie Verenigt werkt mee aan de inzet naar eigen vermogens van iedereen van wie de maatschappelijke positie nog ongelijkwaardig is en de participatie achterblijft.

Inclusie Verenigt richt zich op de lokale overheid, onderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties en alle voorzieningen om volwaardigheid, toegankelijkheid en participatie daadwerkelijk te laten verbeteren.

Inclusie Verenigt  zet Jan Troost in als adviseur, aanjager en belangenbehartiger, voorlichter, strateeg, maatschappelijk begeleider en mediator bij overheden, bedrijven, onderwijs en (cliënten-/patiënten-) organisaties. Voorbeelden:

 • Gespreksavonden leiden over invoering inclusie en participatie in gemeenten, bedrijf, instelling of onderwijs.
 • Inleidingen houden voor gemeente- en Wmo/ParticipatieRaden over de inhoud, de implicaties en het toepassen van het VN-Verdrag.
 • Opstellen van de lokale inclusie-agenda en die vertalen/omzetten naar acties.
 • Advisering hoe de specifieke doelgroep mensen met een handicap, lokale/regionale ondersteuningsorganisaties, zoals MEE en Zorgbelang, te betrekken bij het te ontwikkelen van het inclusie- en participatiebeleid.
 • Toetsing met derden van het inclusie-proof zijn van fysieke, immateriële, interactieve voorzieningen, mobiliteit en diensten alsmede de gebouwde omgeving in een gemeente.
 • De totstandkoming, inzet en begeleiding van lokale ‘Inclusie Brigades’

Jan Troost: “Mijn unieke dienstverlening bestaat uit creatieve, interessante, leuke, onverwachte, doelgerichte lezingen, workshops en mediale/theatrale activiteiten op maat. En reken daarbij op de bijzondere collega’s die altijd meekomen en het verhaal extra kracht geven”

Dagvoorzitter/Spreekstalmeester:

Als oud voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en later als Ambassadeur van het Programma VCP heb ik met veel plezier en op zeer diverse bijeenkomsten als dagvoorzitter en spreekstalmeester mogen optreden. Het dag-voorzitterschap en het leiden van debatten is iedere keer weer een uitdaging. Door mijn brede belangstelling en mijn interesse in mensen is het na een voorbereidingsgesprek iedere keer weer een uitdaging om samen met uw organisatie een succesvolle dag te realiseren.

Podium Beatrixgebouw itrecht met gasten uit Breda en Broeder Tuck

Ie Nationale Congres Gelijk is Gelijk

Bijeenkomst Gehandicapten Raad Westervoort

Serieus, maar wel met humor en een kritische ondertoon probeer ik iedere keer het publiek er bij te betrekken. Een bijeenkomst waar niet ook gelachen wordt is voor mij niet geslaagd.

Workshop: Leve het leven

Samen met Theo Hendrikse hebben we de workshop ‘Leve het leven’ ontwikkeld. Als workshopleiders Lam en Blind laten we zien en ervaren, dat humor helpt om het jezelf maar ook de ander makkelijker te maken.
Ik zelf heb Osteogenesis Imperfecta en Theo is blind, daarmee kun je ons qua beperking ervaringsdeskundigen noemen.  Door middel van hoofddeksels moeten mensen zichzelf
beoordelen als slachtoffer, held of twijfelgeval. Helden krijgen een tropenhelm, slachtoffers een mooie gele bouwhelm en de twijfelaars tooien zich met een blauwe baret.

workshop leve het leven

Bijeenkomst HME-MO patientenvereniging 

Als snel komen de verhalen. Op deze wijze delen de groepsleden de zaken in waar ze tegen aan lopen. Met een lach en een traan worden op deze wijze vaak moeilijk bespreekbare thema ’s toch bespreekbaar gemaakt. Altijd met respect voor elkaar. Deze workshop is geschikt voor gehandicapten- en patiëntenorganisaties, jongeren met een handicap, revalidatie instellingen en woonvormen. Natuurlijk is deze workshop ook geschikt voor diverse anderen groepen, bijvoorbeeld die moeilijke thema’s bespreekbaar willen maken zoals seksualiteit en rouwverwerking.

 

Politieke debatten

Als politiek lobbyist/belangenbehartiger ben ik vele jaren actief geweest in de Tweede Kamer en op gemeentelijk niveau. Deze ervaring gebruik ik tijdens politieke bijeenkomsten op landelijk en lokaal niveau. Thema’s als inclusief beleid, WMO, arbeid, zorg en wonen maar ook ethische kwesties zoals euthanasie en erfelijke aandoeningen hebben mijn interesse. Moeilijke kwesties onder de aandacht brengen en de discussie met de zaal leiden tijdens politieke avonden zie ik als een uitdaging.

raadszaal amersfoort

Debat gemeente Amersfoort met LFB 22-2-2018

Ook het taalgebruik moet voor iedereen begrijpelijk zijn. Geen lange verhalen maar praktisch en concreet: Wat betekent het beleid voor de burger? Met respect voor de inleiders en politiek vertegenwoordigers probeer ik er iedere keer weer een spetterende bijeenkomst van te maken samen met het publiek.

pakhuis de zwijger Talk off the Town Pakhuis de Zwijger Amsterdam[/caption]

Inmiddels heb ik debatten mogen leiden in Amstelveen, Amsterdam, Lansingerland , Voorburg- Leidschendam. Maar ook diverse inleidingen gegeven over het VN Verdrag en inclusie.

Professionele ervaringsdeskundige 

Al 60 jaar heb ik ervaring met mijn handicap en hoe ik hier mee leef. Speciaal voor scholen geef ik voorlichtingen. Op zowel ROC scholen als op Universiteiten licht ik leerlingen voor over het leven met Osteogenesis Imperfecta, de aandoening die ik zelf heb, en het leven met een handicap in het algemeen. Ook het delen van mijn ervaringen in binnen- en buitenland in de zorg en in de samenleving is door mijn interactieve werkwijze goed voor verschillende scholen en leeftijden geschikt.

Klaslokaal les geven Les op Gymnasium Nijmegen

 

Ook samen met Cabaret ‘de Gemeentereiniging’ en onze theatergroep ‘Aaibaarheidsfactor10’ zijn we een voorstelling voor scholen aan het voorbereiden.

Theater op school

Maar ook op verzoek zoals voor Zorgbelang Gelderland.

Zorgbelang Gelderland en de Gehandicapten Raad Westervoort

Producer Oral history

Van Apartheid naar participatie:  aparticipatie.nl

Een website waarin gehandicapte jongeren van toen, die soms meer dan twintig jaar in een internaat hebben gewoond, hun eigen verhaal vertellen.  De verhalen en beelden van mensen die ooit in de bossen hebben gewoond zijn namelijk van groot historisch belang. Zeker nu steeds meer oude instellingen verdwijnen en daarmee heel veel beeld- en fotomateriaal. De mensen die daar geleefd en gewoond hebben zijn inmiddels ouder. Als zij overlijden, verdwijnen er heel veel waardevolle en bijzondere herinneringen. Deze verhalen hebben we op video vastgelegd voor de volgende generaties. Door het  verleden te vertellen snappen we ook veel beter de gescheiden werelden waarin mensen met en zonder handicap hebben geleefd. Juist dit begrip voor elkaar is een belangrijke reden geweest om Inclusie Verenigt te beginnen. Handelingsverlegenheid zit in ieder van ons. Door dit met elkaar te delen komen we weer samen.

Aparticipatie TV

Met Aparticipatie maken we korte items over het VN Verdrag of wat mensen met een handicap bezig houdt. Samen met Alexander Grassi hebben we een TV Programma bij SALTO AMSTERDAM.

Onze Studio in Amsterdam

 

 

Maar ook volgen we wat er in de Tweede Kamer gebeurd.

Interview Staatssecretaris van Rijn

 

Ook voor de Coalitie voor Inclusie hebben we inmiddels een aantal korte films gemaakt. Maar ook voor Revalidatie Nederland, Bever autoaanpassingen en Terug naar de bossen.

Combinatie aanbieding

Met onze samenwerkingspartners kunnen we ook u behulpzaam zijn bij de invulling van uw bijeenkomst. Zoals het maken van een foto of filmregistratie,  cabaret, ontvangst van de gasten, dag voorzitterschap en ………. !

Ik kijk samen met u wat de mogelijkheden zijn. Door mijn grote netwerk kunnen we ook andere partijen benaderen zoals: PBTConsult, College van de rechten van de mens, Ieder (in), wij staan op, Cabaret de Gemeentereiniging , Worky Words, Coalitie voor inclusie, Blom management consultancy  De Sagaz, NDI , pers en Kamerleden.

Neem rustig contact op ik bel of mail u direct terug.

https://inclusieverenigt.nl/contact/

 

22 gedachten over “Inclusie Verenigt!

 1. Jan weet mensen te confronteren met hun vooroordelen waarna ze verdwijnen als sneeuw voor de zon (die vooroordelen, niet die mensen ;-). Een bijzonder prettig mens. Luchtig, gedreven, optimistisch en flexibel.
  Groet en succes! Noelle (Bureau Discriminatiezaken Kennemerland)

 2. Zojuist een college ervaringsdeskundigheid gevolgd op de Fontys Hogeschool Sociale Studies mede mogelijk gemaakt door Jan. U heeft me geinspireerd om kritischer naar de samenleving te kijken en om er alles aan te doen om mensen met een beperking, welke dan ook, in de samenleving te laten integreren.
  Ik hoop u ooit ‘collega’ te mogen noemen.
  Dank u wel
  Groeten,
  Eline

 3. Geachte heer Troost,

  Per toeval kwam ik op uw site terecht. Grote respect voor wat u allemaal doet voor chonische gehandicapten. Hoe u voor deze patiënten opkomt. Geweldig.

  Ik ben al een tijdje bezig om informatie te verzamelen over de historie van de St Maartenskliniek in Nijmegen/Ubbergen. Ik ben op de hoogte van het 75 -jarig jubileum in 2011.
  Zelf ben ik oud-patiënt en heb ik vroeger enkele malen in het ziekenhuis gelegen en ben ook geopereerd. De informatie die ik zoek is vooral gericht op de periode toen ik als jongetje van nèt 8 jaar (Ik ben geboren op 4 oktober 1960) in 1968 terecht kwam in de lighal voor jongens.

  Het klinkt misschien gek, maar ik heb daar een fijne en prettige tijd gehad. Het was er zelfs erg gezellig. Ondanks dat ik in het ziekenhuis lag, heb ik er fijne herinneringen aan.
  Wat ik zoek zijn verhalen (ervaringen) van oud-patiënten die daar ook in zo’n lighal hebben gelegen. En verder zoek ik ook afbeeldingen, foto’s van binnen en buiten de lighal.

  Destijds hebben mijn ouders geen foto’s gemaakt. Helaas.

  Heeft u misschien ook in deze lighal gelegen ?

  Ik wens u veel succes en sterkte met uw werkzaamheden.
  Ik blijf uw site volgen.

  Met vriendelijke groet,

  Frank Cornelissen
  (Oostrum)

 4. Hartstikke leuk Jan. Ik ben een oude bekende van je. Wil graag contact met jullie en weer aktie in mijn leven. Zo ken ik anderen van Terugnaardebossen, als Gera en Frans. Ik heb niet meer de energie van 30jaar geleden, wie wel. Hartelijk groeten, Kees

 5. Hé ouwe grobbebol : waanzinnig véél succes met deze nieuwe “overlevings”strategie :-))). Alvast gefeliciteerd met je verjaardag op 3 april : dit jaar valt dat op GOEDE Vrijdag dus ….. er kan vast niks meer mis gaan! Opoe TUT

 6. Jan, jij nu ook gefeliciteerd met je nieuwe baan;-). Als we van beide kanten werken aan hetzelfde, dan komen er als vanzelf ook weer mooie samenwerkingsmomenten Daar vertrouw ik op. En die koester ik uit het verleden. Omdat we beide daarbij veel lachen ook, heel veel!! Tot spoedig en ik proost vrijdag op je@ Piet

 7. Piet dank voor het vertrouwen en als oude netwerker weet je dat ik graag samenwerk met mensen met kwaliteit en passie voor het werk wat ze doen. Zal vrijdag aan je denken

 8. Heel veel succes Jan.
  Onze maatschappij heeft jou hard nodig en het wordt hoog tijd dat ze dit in gaan zien!

 9. Hoi Jan,
  Tjonge Jan, opnieuw LEF, een eigen bedrijf en volgens mij morgen 3 april 2015 Jarig??
  Knap hoe je samen met Paula, zoon en dochter de wereld laat weten dat ieder mens bestaansrecht heeft. Kan ook nu in mijn werk als verpleegkundige in de ouderenzorg jouw wijze lessen gebruiken!!
  Veel groeten,
  Trudie.

 10. Ha Jan, opdrachten zal je niet van me krijgen, maar wel wens ik je heel veel succes met deze nieuwe baan. Met jouw tomeloze energie en creativiteit zal het best lukken! Mieke

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.