Boegbeeld zoekt schip!

Boegbeeld

Beeld: Marinus van Opzeeland via Flickr Creative Commons License

Na 25 jaar op lokaal en landelijk nivo actief geweest te zijn om de belangen van mensen met een handicap te behartigen is het nu mijn beurt. Door de bezuinigingen van dit kabinet zal ik per 1 april afscheid nemen van de CG Raad en Programma VCP. Dat op zich is al een drama, want mijn collega’s zal ik enorm missen.

Ik ben nu nog bezig om mijn verleden op te ruimen in grote verhuisdozen want verzamelen is altijd mijn ding geweest. Dus wil je leren uit het verleden zowel de successen als de blunders kan ik je zo mee geven.

Ook het voortraject van de WW, de inschrijving bij het werkbedrijf ben ik gestart. Waar vroeger de afdeling bijzondere bemiddeling klaar stond om je in te schrijven moet je nu via de computer je inschrijven. Ja, zelfs de houten kaartenbakken met grote kaarten om je nieuwe baan te vinden zijn vervangen door de computer. Gelukkig heb ik de laatste jaren bij VCP geleerd met dat ding om te gaan. Daarvoor had ik twee geweldige secretaresses die de computer bediende. Het was dan ook een vorm van status dat ik zo’n apparaat niet op mijn bureau had staan. Nu weten we dat we 1 april 2012 op straat staan en wilde dus de WW vast regelen want ik had gehoord dat ze vaak pas veel later uitbetalen.

Na onderzoek snap ik het wel, je mag pas een maand van te voren doorgeven dat je werkloos wordt. Ze doen er minimaal 6 weken over om de computer op te starten, dus vraag maar even uitstel om de hypotheek te betalen. Gelukkig had ik al een digicode en was mijn wachtwoord gelukkig niet vergeten. Anders kon ik me niet inschrijven bij het werkbedrijf.

De site is vast gemaakt om te kijken of je stress bestendig bent en bijzonder intelligent. Ten eerst moet je binnen 15 minuten alles ingevuld hebben anders wordt je er uitgegooid. De maker van desite is vast een intelligente jonge m/v die de oude opleidingen die deze 53 jarige heeft afgemaakt niet meer herkent. Ook de functies die ik bekleed heb kan ik niet zelf invullen ze worden niet herkend door mijn grote vriend de computer de ik liefkozend Rutte noem. Ik heb nu zelfs een werkmap waar in staat wat ik allemaal moet doen. Mijn e-couche waar van ik de naam nog niet weet beantwoord mijn mail binnen een aantal werkdagen. Maar ben ik dadelijk twee dagen te laat komt mijn WW in gevaar. Volgende werk heb ik een gesprek in het torentje met Rutte en ik ga ervoor pleiten dat de bezuiniging bij het UWV niet door gaat. Die medewerkers zijn hard nodig om te voorkomen dat wij de nieuwe werkloze in de GGZ terecht komen. Dat ik ooit nog eens boegbeeld en pleitbezorger zou worden voor de oude GAK en Arbeidsbureau medewerkers heb ik 40 jaar geleden niet kunnen dromen.

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.