Met verbazing lees ik net een bericht van Zembla. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil “mijn” medisch dossier delen met de zorgverzekeraar. Dan kan ik het net zo goed meteen op www.troostoverleven.nl zetten. Zo behoud ik in ieder geval mijn eigen regie!
Mijn dossier
Medisch dossier
Het medisch beroepsgeheim is voor mij heilig
Gelukkig was het handschrift van de dokter vroeger toch niet te lezen, dus als er eens een keer een dossier slingerde dan moest je toch wel van goede huize komen om het te kunnen ontcijferen. Nu alles op de computer staat is het inmiddels voor iedereen goed leesbaar en de moeilijke terminologie zoeken we wel op met Google.
Door weer een nieuwe wetswijziging in te voeren kunnen zorgverzekeraars deze medische dossiers ook zonder mijn toestemming inzien. Je wilt niet weten wat het mij een moeite heeft gekost om in mijn eigen medisch dossier inzage te krijgen en daarna er een kopie van te kopen!
Nog beter voorstel voor de Minister
Ik stel voor dat we in dit wetsvoorstel ook maar meteen regelen dat hypotheekverstrekkers, banken en andere verzekeraars hier ook gebruik van kunnen maken. Of is dit niet wat de Tweede Kamer bedoeld met transparantie? Zal ik ook mijn vingerafdrukken en DNA profiel openbaar maken? Dit maakt het werk voor de veiligheidsdiensten een stuk eenvoudiger en is zeker kostenbesparend. O ja, nu vergeet ik nog te vertellen dat er in Zwitserland een handboek voor verzekeringsartsen is waar ook mijn verwachte levensverwachting in staat. Absoluut handig voor de beoordelaars die beslissen over een begrafenis- of levensverzekering. (Maar gelukkig heb ik die al afgesloten 😉 )
Dan is het beroepsgehem vd. arts bij de vuilnisbak gezet, samen met mijn privacy.
Wat een walgelijk idee en het gaat ze niks aan. Dit moet blijven tussen de arts en patiënt .
Te bespottelijk voor woorden . Weg ermee met het idee van min. Schippers 😞😡😡
Een heel slechte ontwikkeling. Ik hoop dat de Kamers zowel de Eerste als de Tweede hier massaal tegenin gaan. Waar blijft de privacy van cliënten en patiënten als dit doorgaat.Hulpverlening mag nooit ten koste gaan van het bestrijden van fraude.