Zand er over !

foto kist met jan

Zand er over, maar nu nog even niet!

Afgelopen maandag stonden we op de 50 plus beurs in Utrecht om de stand op te bouwen. Uit het bos van mijn buurman hebben we 4 antieke tafelpoten gehaald. Met een oude plank uit mijn schuur hebben we een balie getimmerd. Op dat moment kreeg ik een berichtje op Linked Inn door een bevriend Oud Kamerlid van de CDA. Ze had gezien dat er allerlei nieuwe berichten op mijn site troostoverleven.nl verschenen. Ze was verbaasd,  ze had van een goede kennis gehoord dat ik inmiddels was overleden! Heb maar meteen gemeld dat dit gerucht niet klopte. Dit is overigens de tweede keer dat ik voor dood verklaard wordt. Tijdens een plenair debat op 2 juni 2004 over het gehandicaptenvervoer, mijmerde ik over de jaren zeventig waar mensen met een handicap werden vervoerd in de bagageruimte. Daar was plek genoeg! Marjo van Dijken Kamerlid PvdA stelde vragen over de grote problemen met de NS en de assistentieverlening van rolstoelgebruikers naar de Supportbeurs in Utrecht dat jaar.

foto

Te weinig ruimte om alle rolstoelgebruikers te vervoeren!

Is de Supportbeurt een bijzondere omstandigheid waarbij de NS aan zijn vervoersplicht zou moeten voldoen? Als tweede voorbeeld stelde ze:” is het overlijden van Jan Troost een bijzondere omstandigheid?. Ik mag dit voorbeeld gebruiken!” Het antwoord van Minister Peijs was : “Ik hoop eerder de 25 jarige bruiloft van de heer Troost mee te maken dan zijn begrafenis. Hij moet dit wel op tijd aankondigen.” Of zij bedoelden mijn bruiloft of mijn begrafenis dat was niet helemaal duidelijk uit de Kamerstukken die ik nu terug lees.  Na het debat reed door de Tweede Kamer en kreeg ik van verschillende kanten te horen, ik had begrepen dat je overleden was!  Geruchten gaan snel, heb ik gemerkt.

Onkruid vergaat niet!

Drie keer is scheepsrecht, maar zolang er nog verhalen en columns op mijn site verschijnen, hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Onkruid vergaat niet!

Een gedachte over “Zand er over !

  1. Jan, had ik toch nog moeten helpen opruimen 😉 Die oude plank kan nu wel bij ons in de houtkachel hoor en je mag hem er zelf in stoppen.
    Wat een verhaal weer zeg!! Ik van van de ene verbazing in het andere bij het lezen van jou blogs.
    De titel Troost Over Leven (TOL) is nu wel zeer toepasselijk maar gekke gebeurtenissen zijn kennelijk jou ‘lot’ dat is de ’tol’ die je moet betalen als bn’er..

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.