Gehackt!! Dit keer geen blog maar een waarschuwing!

mobiele eenheid

“Zorg dat ze er niet inkomen” (foto jan van Teeffelen)

Net nu ik bezig ben met de opzet van mijn nieuwe bedrijf: Troostoverleven.nl is er een hacker in mijn gmail account binnen gedrongen. Gisteren de hele dag er mee bezig geweest, ook meteen naar het politiebureau gereden om dit aan te geven.

Hoe gaan ze waarschijnlijk te werk.

Ze hebben mijn mailadres gehackt en hebben al mijn contacten gemaild met onderstaand vals bericht.

Mijn excuus om u op deze manier te moeten vragen. Ik heb een reis naar Newcastle, Verenigd Koninkrijk. gemaakt en mijn tas is toen gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder paspoort. Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. Helaas heb ik geen toegang tot mijn rekeningen zonder mijn credit card. Ik heb contact gezocht met mijn bank, maar ze hebben tijd nodig voor ze mij een nieuwe credit card kunnen geven, Dus wou ik u vragen om mij snel wat geld te lenen dat ik zo snel mogelijk aan u terug geef zodra ik terug ben. Ik moet 1,700 Euro en Moneygram is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij.

Ik hoop snel van u te horen.


Met strijdbare groet,

Jan Troost

Zelfs mijn adres en telefoonnummer hebben ze gebruikt, inclusief de twee streepjes die ik nog steeds niet uit mijn elektronische handtekening heb gehaald. Voor de rest valt bijna niet op, dat ze 1 nummertje veranderd hebben in mijn telefoonnummer. Stel dat mensen dit nummer bellen komen ze bij een ander 06 nummer terecht van iemand die van niets weet en onschuldig is. Mensen die je toch willen helpen en dat was in mijn geval zo, hebben me gelukkig gebeld om dat de meesten mijn nummer in hun mobiel hebben staan. De truc is dat ze een troostoverlevenhotmail hebben aangemaakt waarschijnlijk door een hacker in Laos. Als je de mail beantwoord kom je dus niet bij mij terecht maar bij de hacker. Die stuurt je een mail met mijn naam hoe je het geld moet overmaken. Zover ik weet is dat door niemand gedaan. Als je dit overkomt meteen aangifte doen bij de politie! Deze hack poging is vaker gebeurd zoals bij Verslaggever Hermina de Vries van Omroep Gelderland.

http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2064029/nieuwe-oplichterstruc-noodmail-van-vakantie.htm#.VRuajuGjuZ4

Gelukkig kennen veel mensen deze oplichtersbrief maar je bent gewaarschuwd. In overleg met de politie heb ik dit bericht op mijn site geplaatst.  Inmiddels heb ik met hulp van mijn zoon en dochter de beveiliging weer op orde.

Jan Troost

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

6 gedachten over “Gehackt!! Dit keer geen blog maar een waarschuwing!

  1. Ik heb geen antwoord gekregen op mijn email met: “Haha”.
    Dus dat hebben ze kennelijk begrepen.
    Ik dacht gewoon dat het een grap was.

  2. Zou dat ook gebeuren als je geen webmail gebruikt en in de cloud geen contactpersonen hebt staan? Blijft vervelend dat zoiets gebeurt. Beschouw mijn reactie als vertroosting.

  3. Ik dacht dat ik de “bewuste mail”niet gehad, had maar deze stond in mijn SPAM folder, waar deze ook thuis hoort. Maar het blijft vervelend en het geeft onnodig werk 🙁

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.