In het bakje van Jetta!

De dag na de behandeling van het VN Verdrag in de Tweede Kamer was ik uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen bij MEE.NL.

IMG_2495-BorderMaker

Was behoorlijk hyper en nog vol adrenaline n.a.v. het debat in de Tweede Kamer. Was ook de eerste keer dat ik zelf de Kamerleden en de Staatssecretaris zou interviewen voor Aparticipatie TV’s vaste onderdeel Het Terug naar de Bossen Journaal.

Na een onrustige nacht ben ik in alle vroegte naar Utrecht gereden vanuit het NOVOTEL, waar ik de nacht had doorgebracht.

Sollicitatiegesprek

Dat je naar aanleiding van je brief wordt uitgenodigd is al heel bijzonder, zeker na 3 1/2 jaar werkloosheid. Daarbij waren de signalen – dat je het na je vijftigste wel kon vergeten, zeker als je een handicap hebt – niet van de lucht gegrepen. Kan het nu wel vertellen ik ben 57 en ik begon echt wel te twijfelen of ik ooit nog aan betaald werk zou komen! Het was een heel plezierig gesprek en was behoorlijk me zelf gebleven (denk dat dit ook verstandig is), maar toen ik de deur verliet twijfelde ik behoorlijk: heb ik niet te veel gezegd? De twijfel knaagde aan me. De maandag er op was ik onze zoon aan het verhuizen, en werd toen in alle vroegte gebeld: ‘Jan je bent aangenomen’, of ik 1 januari kon beginnen en of ik nog deze week een afspraak kon maken met onze nieuwe directeur Mirjam Sterk.

Vanaf nu ben ik Kennis- en Beleidsmanager in een nieuw start-up team.

Team MEE.NL met onze directeur Mirjam Sterk niet alle medewerkers waren aanwezig.

Team MEE.NL met onze directeur Mirjam Sterk (niet alle medewerkers waren aanwezig)

De komende tijd inwerken dus, en met de 20 MEE-organisaties waar we voor werken kennis maken. Het belang van onafhankelijke cliëntenondersteuning is nu groter als ooit.

Andere pet

Uit mijn tijd van Voorzitter CG-Raad had ik veel te maken met MEE omdat zij veel mensen uit de achterban vanuit de CG-Raad en Federatie van Ouderverenigingen ondersteunde. Ik ben inmiddels begonnen in Utrecht en heb mijn eerste werkweek achter de rug. Gelukkig heb ik in al die jaren mijn netwerk goed onderhouden en mag ik mijn kennis, netwerk en ervaring nu inzetten voor MEE.NL. Belangenbehartiging, maar nu voor de regionale MEE-organisaties, maatschappelijk ondernemen en samenwerken met overheden, publieke organisaties en private partijen. Dankzij ons landelijk dekkend netwerk kan MEE.NL organisaties van dienst zijn bij de uitvoering van beleid en projecten, of het aanbieden van diensten voor mensen met een beperking.

Meteen maar een mail gestuurd aan de Kamerleden Jetta Klijnsma en Martin van Rijn dat ik binnenkort met een andere pet op naar Den Haag kom.

IMG_2686

Staatssecretaris Klijnsma tijdens ontmoeting bij Liliane fonds

Zal voor iedereen even wennen zijn. Dit gaat ook gevolgen hebben voor mijn activiteiten voor Terug naar de bossen. Maar eerst nog de behandeling van het VN Verdrag in de Tweede Kamer komende donderdag! Uitdagingen genoeg: ik zie kansen voor de toekomst!

Oud AAWer

Omdat ik oud AAWer (WAJONG) 1976-1985 ben kan Staatssecretaris Jetta Klijnsma weer een kaartje in haar bakje zetten van de Wet Banenafspraak. Of dit voldoende is voor Jetta om het quotum van 10.000 “echte” banen dit jaar te halen betwijfel ik. Maar vanuit MEE.NL denken we met haar MEE!

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

11 gedachten over “In het bakje van Jetta!

  1. Hallo Jan PROFICIAT met je nieuwe baan! Wat zullen ze een goeie en plezierig collega aan jou hebben. Heel veel succes. Hartelijke groet van Lidy Meurs

  2. Naast alle gelukwensen Jan … toch ook nog even dit … De stevige en noodzakelijke onafhankelijke en scherpe ‘belangenbehartiging’ zoals die vanuit de bossen werd gevoerd ondergaat hiermee toch wel enige verzwakking … vermoed ik zo maar.. ?! Succes, desalniettemin, natuurlijk!

  3. Proficiat Jan. MEE en heel zorgvragend Nederland mag heel blij zijn met jou op deze plek!Nu kan je de strijd voor alle mensen die zorg nodig hebben vanuit een andere rol voortzetten.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.