VVD op ramkoers

Het amendement van PvdA Kamerlid Otwin van Dijk lijkt door de VVD nu te worden ingezet als chantagemiddel.

In dit amendement pleit Van Dijk, zelf rolstoelgebruiker, voor toegankelijkheid (van gebouwen, overheidsvoorzieningen, werkplekken, etc.) als norm. En dat is volgens Tamara van Ark in strijd met het regeerakkoord. De zware lobby vanuit werkgeversorganisaties heeft zijn werk weer eens goed gedaan. Vooral vrijblijvendheid van toegankelijkheid moet ‘de norm’ blijven. En daarmee staan gehandicapten wederom in de kou. Maar de stemmingen in de tweede kamer, volgende week dinsdag, gaan daar helderheid in brengen.

Hieruit zal blijken of Nederland een ontwikkelingsland of een gidsland is.

Voor die mensen die het debat hebben gemist en de VVD uitspraken nog eens terug willen horen.

http://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/verdrag-inzake-de-rechten-van-personen-met-een-handicap

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

6 gedachten over “VVD op ramkoers

  1. Jammer genoeg dat het zo moet gaan. De VVD heeft de mond vol van eigen verantwoordelijkheid en de participatiemaatschappij echter nu het aan komt op leveren en het echt mogelijk maken van kunnen participeren trekt men terug vanwege de kosten. Hoe geloofwaardig ben je nog als partij als je tegen dit redelijke voorstel stemt en zelfs dreigt om dan ook maar niet de handtekening te zetten onder het VN verdrag.

  2. nou wat ik gisteren heb gezien stemt me niet hoopvol. Ik begrijp niet dat men dit verdrag zo anders kan interpreteren dan het is bedoelt maar daar moet je misschien ervaringsdeskundige voor zijn. Toegankelijkheid van winkels, bedrijven en andere gebouwen met een zogenaamde publieksfunctie in welke vorm of zin dan ook leidt voor mensen met een beperking tot het makkelijker vinden van werk (speerpunt van dit kabinet), tot het vergroten van je netwerk, minder uitkeringen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom ik zie alleen maar voordelen van een samenleving die meer ingericht is om de mogelijkheden van mensen met een beperking (en wie heeft die nou niet) te vergroten….. Alleen maar positief te noemen dus in mijn ogen.

  3. Vrijblijvendheid van discriminatie bestaat ook niet. Toegankelijkheid is een recht, volgens het VN verdrag inzake de rechten van gehandicapten en chronisch zieken. Dit verdrag is het laatste grote mensenrechtenverdrag van de VN. Nederland heeft ondertekend, zodra het dit verdrag ratificeert, is het gedaan met de vrijblijvendheid, aangezien het om mensenrechten gaat. En dat verklaart meteen waarom Nederland al tien jaar wacht, het verdrag te ratificeren, als één van de laatsten…

  4. de VVD denkt alleen aan zijn vriendjes met de dikke beurs die gaan ze echt niet laten opdraaien voor de kosten die zulke aanpassingen met zich meebrengen laten opdraaien zodra iets de dikke beurzen raakt is de VVD tegen of was dit nog niemand opgevallen dat het altijd zo gaat??

  5. Wat wordt hier kleur bekend door de VVD. Ratificatie wel in het akkoord, maar in de werkelijkheid het liefst door willen zoals het al jaren gaat. 1e rangs en 2e rangs burgers? Iedereen is gelijk. Dus stap voor stap naar een gelijkwaardig bestaan voor alle mensen in een (alle levensterreinen) toegankelijk Nederland!!

  6. Er is jaren geleden al afgesproken dat de markt de toegankelijkheid gaat reguleren , dat wordt hem niet nu zou de politiek wetgeving erover geven .En dat laten ze achter wege Een gemiste kans voor de politiek en de politiek laat zich wel helemaal in de kaart kijken …..Een onozele (……..) Dat echt niets snapt van regeren en dat is vooruit zien ze kijken alleen in de kont van de de happy few of ja de draconen ,Kan in dit geval ook…..

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.