Gastblog Truus Jonker: Regenboog?

Inmiddels hebben al acht politieke partijen het regenboogakkoord onderschreven, waarbij met name de LHTB-groep word genoemd.

WAAR BLIJVEN WIJ?

Maar waar blijven wij, burgers met beperking? Ons land telt er meer dan anderhalf miljoen. Aan de vooravond van het Nationaal Zorgdebat blikte op 1 Vandaag de directeur van budgethoudersvereniging Per Saldo terug op de hervormingen in de zorg, lees: bezuinigingen met de botte bijl.

Aline Molenaars Directeur Per Saldo waarschuwde al in 2011 (foto charlie loos)

Deze zijn rücksichtslos doorgevoerd, ondanks alle waarschuwingen van organisaties van gehandicapten en chronisch zieken dat het zou uitdraaien op een puinhoop. En ziedaar, we hebben gelijk gekregen: de bureaucratie in de zorg is de pan uitgerezen, met per saldo nog hogere zorgkosten dan tevoren, om nog maar te zwijgen van de ellende voor  zorgvragers die zo hun eigen productiviteit geblokkeerd zagen. En wie niet de capaciteiten of de kracht had om in bezwaar te gaan, trok aan het kortste eind.

wij eisen implementatie VN Verdrag

Ook onze groep van burgers met beperking is veelkleurig. Nu Nederland, als een van de laatste landen, op 14 juni 2016 dan eindelijk het VN-gehandicaptenverdrag heeft geratificeerd, wordt het onderhand wel tijd dat ook te implementeren. Daarom eisen wij nu in het regenboogakkoord van het nieuwe kabinet ook een positie op, maar dan niet aan de onzichtbare buitenrand!

Truus Jonker vecht ook voor vrouwenrechten in Kameroen 2015

Truus Jonker: Professioneel blind, van 1949, vier dochters, tolk voor asielzoekers en Secretaris Fakkel 200www.fakkel2000.nl

 

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.