Theater “De Beperkte Drie-Eenheid”

De Lamme, de Blinde en de Gekke Muzikant, we kunnen niet MET elkaar maar zeker niet ZONDER elkaar. En dus zijn we weer net gewone mensen….

Paus Johannes de dertiende verkondigd het nieuwe geloof

 

Ook hier geldt weer: Het geheel is meer dan de som der delen, we versterken elkaar, maken van elkaars beperkingen nog meer dan uitdagingen, we prikken elkaar vast op onze blinde vlekken, proberen de ander daar te raken waar hij geraakt wil worden en hopen dat die ander daar uniek op reageert. Daar worden we vrolijker en sterker van en dat stralen we dan ook uit

Jan Troost (de lamme), Jeroen Zwart (de blinde) en Franswa Poerkwapa (de gekke muzikant),  De Beperkte Drie-Eenheid. De link naar Het Geloof is snel gelegd, en ook daar steken we de draak mee. Oftewel: Ook Het Geloof heeft z’n beperkingen…..

De Participatie maatschappij

Sommigen zeggen over ons dat we thuis horen in een inrichting, maar eigenlijk bevinden we ons al in een soort van inrichting, we noemen het De Participatiemaatschappij.

De participatiemaatschappij

Liefde uit zich op verschillende manieren. Bij ons is dat uit versterkt in theatrale vorm, we willen anderen laten delen in onze liefde voor het leven en voor elkaar. Respect voor elkaar is de basis, daardoor ontstaat vertrouwen in elkaar en als je dat hebt (en dat hebben we) dan kun je met elkaar spelen. Dat doen we dan ook veel en graag, en we vinden het leuk als anderen daar van genieten en (ook niet onbelangrijk) ons er ruimhartig voor betalen.

Op het gemak

Als wij mogen komen dan blijft dat niet onopgemerkt. We ontvangen de gasten op verrassende theatrale humorvolle wijze, en zorgen ervoor dat iedereen zich meteen op zijn/haar gemak voelt door te vertellen waar men alles kan vinden (toiletten, garderobe, belangrijke mensen en uiteraard de koffie).

Welkom

We zijn verder handig in het verplaatsen van mensen en er al doende voor te zorgen dat iedereen op de juiste tijd op de juiste plaats is. Maar we zijn op ons best als we op het podium op ludieke wijze onze visie mogen geven op alles waar de mens zoal mee te maken heeft, en dat is erg breed. Wij hebben overal een mening over en een act is dan ook snel gemaakt. Dat kan een act zijn die we al hebben, maar we kunnen ook maatwerk leveren. Verrassende visies op zorg, onderwijs, organisaties en natuurlijk het VN Verdrag inzake rechten van gehandicapten(of niet), we laten je kennismaken met een andere kijk op alles. Door onze verschillende achtergronden, ons uitgebreid netwerk en enorme levenservaring op allerlei gebied  zijn we goed in staat om de inhoud van een bijeenkomst meer betekenis te geven, te zorgen dat de inhoud langer blijft hangen en de gasten meer inzicht te geven in wat het nou eigenlijk betekent om bijvoorbeeld om te gaan met beperkingen, of met mensen met beperkingen.

Je kunt ons gedurende een dagdeel inzetten waar en waarvoor je maar wil. Enige voorwaarde is dat als je Jan Troost ergens wil hebben, dat dat gebied dan wel rolstoeltoegankelijk moet zijn, want hij zit in zo’n ding en laat zich niet tillen….

Wat is dan die vergoeding die we graag zouden ontvangen voor onze diensten? Welnu, dat varieert, de ene keer is de andere niet, de ene opdrachtgever zit ruimer in de slappe was dan de andere, het handigst is om even contact et ons op te nemen. Mail of bel ons gerust, op troostoverleven@gmail.com of op 06-20540711, dan kunnen we kijken of jullie budget en ons optreden  te combineren zijn. (niks is ons te gek, en wie niet waagt die niet wint….) Maar ook als je gewoon meer info wilt, bel of schrijf gerust.

We horen graag wanneer je ons denkt te kunnen inzetten, en zijn gaarne bereid om een en ander in een tête à tête te bespreken (dat heb ik altijd als eens zo willen zeggen…..)

 

    De Gekke muzikant                    De Lamme                               De Blinde

  Franswa Poerkwapa

             Jan Troost 

         Jeroen Zwart

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

6 gedachten over “Theater “De Beperkte Drie-Eenheid”

  1. Goed bezig mannen. Ik heb het genoteerd. Laat die 3 eenheid graag achterwege, dankzij of ondanks alle beperkingen. Anders zie ik in mijn mogelijkheden tbv inhuurkansen met zeker 50% dalen en daarbij opgeteld ook nog de toegankelijkheid wensen? Maar goed: ik ben dr gek genoeg voor en enthousiast voor dit bijzondere trio!

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.