Troost over-leden

We hebben vandaag afscheid genomen van de grootste levensgenieter van de lage landen. Wat zijn we ongelofelijk trots op jou.

Jan is vredig aan zijn laatste reis begonnen, omringt door liefde.

27 gedachten over “Troost over-leden

 1. Jan Troost. Een geweldig man heeft zijn strijd tegen kanker moeten opgeven.
  Gezin Troost, verdere familie en de vele vrienden van Jan, gecondoleerd, heel veel sterkte gewenst voor nu en in de toekomst. Jan zal door mij en vele anderen enorm gemist worden.

 2. Lieve Paula, Ivar, Jeske en Ruben. Ik wens jullie héél veel sterkte met het grote verlies van Jan.
  Liefs, Anneliese 💕

 3. Gecondoleerd iedereen. Wat was hij een goede en strijdlustige mans voor rechten van gehandicpaten. Ik heb hem nu deze hele maand dagelijks gevolgd. Wat heeft hij dat van te voren mooi gevierd. En alles wat hij elke dag aan ons melden en informeerde op Facebook. Ook al die mooie woorden van heb en zijn vlogs. prachtig. Dit blijft altijd bewoord. Ik heb vanmorgen speciaal gebeden voor hem tijdens onze wekelijkes gebedsviering op dinsdag. Jullie zullen heb wel gezien hebben op zijn tijdlijn op Facebook met mijn foto’s. Zijn werk moet door gaan. Dus daar zijn weer anderen voor. Ik wil graag mee doen aan Kreukelcollectief. Is daar een groep die zich daar mee bezig houd? Ik sluit mij daar op aan over verstandelijk gehandicpaten. Hij komt bij mij naast Majoor Boschardt, Moeder Theresia, Titus Brandsma en vele anderen.

 4. Veel sterkte lieve, dappere familie. Dat een leven vol prachtige herinneringen jullie tot troost moge zijn. Veel dank zijn we verschuldigd aan Jan, voor het humoristische en activistische boegbeeld dat hij was voor ons, mensen met makke. We zullen hem erg missen. Vaak aan hem denken. En zachtjes zingen: Leve het leven!
  ❤️

 5. Ik vond het een eer “troost” zoals ik hem noemde te hebben gekend. Hij heeft mooie inzichten met mij en Stichting Stomaatje gedeeld en ons in contact gebracht met anderen. Ik heb hem gevraagd of hij van boven een oogje in het zeil wil houden. Ik wens jullie als gezin heel veel sterkte toe en een lieve groet van mij, Lidy

 6. Wat heb ik genoten van Jan zijn manier van in het leven staan, vol humor, passie en altijd dichtbij de mens staand, wie het ook was. Familie en vrienden veel sterkte en verbondenheid bij het heengaan van Jan.

 7. Lieve Paula, Ivar, Jeske en Ruben, wat een treffende tekst en wat een mooie tekening. Ik wens jullie heel veel sterkte, maar ook rust toe, nu onze grote Jan Troost er niet meer is en ik ben trots op hem, maar ook op jullie

 8. Gecondoleerd met jullie verlies. Wat een verdriet moet dat zijn en geven. Sterkte en kracht gewenst voor nu en straks.

 9. Jan had de gave om velen te winnen voor de strijd voor gelijkwaardig bestaan. Gecondoleerd en sterkte! Willem de Gooyer

 10. Van harte Gecondoleerd, hij heeft alles uit het Leven gehaald wat erin zit, een stukje van Ziel leefde voort in jullie. Laat dit Troost zijn voor jullie mogen zojn

 11. Lieve Familie Troost,
  Ik ken u/jullie niet persoonlijk, maar weet dat ik de afgelopen 2(??) weken intens heb mee geleefd met het ziekte proces en vooral, het proces van afscheid nemen! Gecondoleerd met het onvermijdelijke verlies van Jan , jullie echtgenoot en (vooral ) jullie vader. Kan ik desondanks toch wel de nieuwsbrief 0.i.d. blijven ontvangen??? Dat is mij niet duidelijk geworden.

 12. Beste familie van Jan, Gecondoleerd. Ik heb Jan vaak meegemaakt toen ik in de Tweede Kamer zat en daar woordvoerder Zorg was. Jan was betrokken, scherp, vol humor en een fijne man om mee te praten. Een markant mens. Ik wens jullie troost en kracht. Met vriendelijke groet, Mona Keijzer

 13. Verdrietig maar ook ook trots om Jan. Gecondoleerd lieve familie. Afscheid nemen van een dapper man zal jullie ondanks veel pijn doen. Sterkte de komende tijd met de verwerking. In gedachte bij jullie. Nancy een oud Loosdrechts buur die Jan kende vanaf zijn geboorte. 🙏❤️❤️

 14. Lieve familie Troost, we zullen Jan node missen en hebben troost over wat jan voor ons en veel andere mensen heeft betekend. Gecondoleerd en veel sterkte de komende tijd.

 15. Lieve Paula en kinderen, van harte betuig ik jullie mijn medeleven met het
  heengaan van Jan, jullie echtgenoot en vader. Jan zal altijd in mijn herinnering blijven als de wijze humorvolle vechtjas die hij al op zijn zestiende was, toen ik hem als dertien jarig meisje in de Maartenskliniek ontmoette. Ik was daar als tijdelijke revalidant opgenomen en voelde me een beetje verloren in de gehandicapten woongemeenschap. Maar daar was opeens Jan, die op een welhaast vaderlijke wijze mij een beetje onder zijn hoede nam … zonder zich op te dringen was hij er altijd precies op de momenten dat het even nodig was. Bemoedigend, geruststellend en tegelijkertijd op een vrolijke wijze mij uitdagend in mijn eigen kracht te blijven staan! Hijzelf was daarvan het levende voorbeeld hoe je je handicap op een constructieve manier kunt transformeren naar juist een krachtig instrument om jezelf te mogen onderscheiden als die ene unieke mens die je zijn mag! Op afstand heb ik in grote lijnen zijn latere levenswerk mogen volgen en onderschrijf ik jullie dankbare trots op hem. Ik hoef jullie niet te zeggen dat Jan voor velen een stralende zon en inspirerend voorbeeld is geweest: onuitputtelijk in zijn bemoediging! Hij heeft veel in Nederland (en vast ook buiten lands grenzen) tot stand gebracht wat betreft de overall beeldvorming ten aanzien van het gehandicapt zijn: al heb je beperkingen, je BENT NIET je handicap! Jan zijn leven en gedachtengoed hebben eeuwigheidswaarde: niets van hetgeen hij tot stand heeft gebracht zal verloren gaan. Sterker, ik heb de absolute overtuiging dat er geheel in Zijn Geest nog veel meer staat te gebeuren! Wat mij ontroerde was dat hij zelf er altijd zo bescheiden over bleef en zich er terdege van bewust was dat dit zonder Zijn Paula niet gelukt zou zijn.
  Dank je wel lieve Paula voor dit grote wonder! Ik wens jou en jullie kinderen heel veel kracht en warmte toe van jullie omgeving … en van Jan zelf, vanwaar hij zich ook nu bevindt xxx

  Heel veel liefs van Ingrid J.M. Lamers, psychologe

 16. Jan, bedankt voor je inzet, voor je humor en voor de mensenmens die je was. Beste familie, heel veel sterkte gewenst.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.