Koningsdag 2023 van Casper de Gans (18)

Introductie van Jan: Casper was mijn jongste gast bij mijn Prematorium Party: Leve het Leven. In Casper zie ik de potentie van de jeugd – ook waar hij actief wil zijn op het gebied van beeldvorming (zie WILD LAM, een initiatief van Mari Sanders waar ik volledig achtersta en waar Casper inmiddels ook een onderdeel van is). Samen met andere jongeren met en zonder handicap het leven vieren. Daarom geef ik deze laatste gastblog weg aan Casper, en wens jullie veel leesplezier. -Jan Troost

Koningsdag 2023. Mijn eerste Koningsdag buiten Nijmegen. Met een groepje vrienden naar Utrecht, lekker de drukte opzoeken. Ik bleef een nachtje bij een vriend slapen, zodat we samen naar Utrecht konden gaan. Gezien de reisassistentie niet beschikbaar was tijdens Koningsdag op Utrecht Centraal, moesten we een hoop regelen. Uiteindelijk heeft de NS een taxi voor ons geregeld, die gaat van station naar station, ideaal. Eenmaal in Utrecht, even nog naar het toilet en daarna feesten! Klein stukje lopen tot de muziek. We hebben allerlei verschillende muziektentjes gezien. Van hardcore tot gitaristen. We hebben heerlijk ‘staan’ dansen op de muziek overal.

De vrijmarkt konden we wegens de drukte helaas niet vinden. Ook omdat we niet bekend zijn met Utrecht. We hebben ook een grappige speurtocht gedaan. Een speurtocht naar een invalidentoilet. We zagen een bedrijf, waarvan ik weet dat ze vrijwel altijd een goed toilet hebben. Alleen op deze locatie hadden ze die volgestopt met dozen, we mochten dus niet naar binnen. We waren al bang dat we weer helemaal terug naar centraal moesten om gewoon naar een toilet te kunnen. Totdat we langs een passage liepen waar een super goed toilet was. Snel gaan en doorfeesten. Ook al waren sommige al moe. Ik kon nog wel even door. Beetje rustig lopen, zodat iedereen op adem kon komen. Uiteindelijk ook een taxi richting Nijmegen centraal. Vanwege de reisassistentie kon het niet super laat. Maar veel tentjes gingen vroeg dicht. Dus was 22:00 een mooie tijd om afscheid te nemen van de groep. Althans, dat dachten we. We hadden namelijk twee taxi’s geregeld. Eén naar Deurne en één naar Nijmegen. Deze ritten werden gecombineerd. Dus nog een uurtje gezellig met een vriend in de taxi. Totdat ik echt aankwam in Nijmegen. Even nog een stukje naar huis fietsen en dan lekker thuis nog een biertje drinken met m’n ouders.

Naast een paar discriminerende opmerkingen van langslopende mensen, was het echt een geslaagde dag! Een dag vol uitdagingen, maar nog veel meer oplossingen. Zeker voor herhaling vatbaar. Geweldige dag.

Casper de Gans

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.