Oude knarren op 50plusbeurs.nl

Broeder Tuck en ik waren weer eens onderweg na een actie van Terug naar de bossen in Den Haag. In mijn busje werd ik gebeld door Joke Visser of ik nog oudere gehandicapte kende. “Nee daar ga ik niet mee om, als jong gehandicapte, ik heb alleen contact met jongere.” Enigszins bedremmeld zei Joke: “ja,maar Jan ik bedoel jouw! Even was ik helemaal onthutst. Ik een oudere gehandicapte?

foto Jan Troost en Harry Schreurs

Twee oude Knarren van Terug naar de bossen op de beurs

Ik ben pas 55 jaar!? Ze vertelde me dat ze bezig was met een boek over ouderen met een handicap. Ze wilde 21 mensen met een handicap portretteren over kwaliteit van leven, zelf regie en hun actieve rol in de samenleving. Over werk en levenskunst.  Ik had wat tijd over, dus ging alsnog akkoord. Joke interviewde op een heel persoonlijk wijze. Dat zie je terug bij alle portretten. Ook de foto’s die ze gemaakt heeft geven de mensen weer zoals ze zijn. Ik en vele met mij zijn nooit bezig geweest met ouder worden.

Uiterste verkoopdatum ruim voorbij!

Mijn ouders vertelde me altijd dat ik niet oud zou worden met mijn Osteogenesis Imperfecta. Als ik het geluk had kon ik wel 28 jaar worden. Inmiddels ben ik de uiterste verkoopdatum ruim voorbij.

foto overhandiging boek aan CDA europarlementarier

overhandiging boek aan CDA Europarlementariër Lambert van Buuren  door Joke Visser.

Ik raad iedereen aan het boek “Verder is alles goed” te bestellen. Niet alleen voor de geweldige interviews maar ook om het beleid rond mensen met een handicap die ouder worden aan de kaak te stellen, Natuurlijk voel ik me nog steeds geen oude zak, maar de interviews lezende realiseerde ik me steeds meer dat het niet alleen een tijdsdocument was. Het is ook een signaal dat wij de eerste generatie van mensen met een handicap zijn die ouder “dreigen” te worden. Denk maar eens aan het feit dat mensen met Wajong uitkering geen pensioen opbouwen, het toont aan dat over zorg voor oudere met een handicap nog niet is nagedacht. Een handicap is vergelijkbaar met een zwaar beroep als brandweerman. Dus zouden wij ook eerder met pensioen moeten kunnen. Van 17 tot 21 september staan we op de 50 plus Beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Naast de stands van de politieke partij staat Terug naar de Bossen. Je kunt het boek bij onze stand kopen gesigneerd en wel. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar onze stichting Behoud Emancipatie Gehandicapten om het werk van Terug naar de bossen te ondersteunen. Iets ouder geworden maar de strijd gaat door. Op de 50 plus beurs geen actie maar een bewustwording campagne, want de oude knarren met een handicap komen er aan. Jullie zijn van harte welkom!

http://www.jokevisserfotografie.nl/content/2013/05/Boek-Verder-is-alles-goed

http:www.50plusbeurs.nl

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

2 gedachten over “Oude knarren op 50plusbeurs.nl

  1. Nou da’s lekker dan….
    Kan ik dit jaar niet met een oudere gehandicapte mee naar de ouderenbeurs. (Wat heel gezellig is) loop ik ook nog een gesigneerd boek mis.
    Kan ik er langs deze weg wel eentje bestellen?

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.