De Troost partij

Als wij mensen met een handicap of chronische ziekte er niet waren geweest, dan had niemand de mond opgedaan, over toegankelijkheid van schoolgebouwen.

Als wij er niet waren geweest, niet hadden gedemonstreerd in Den Haag tegen alle bezuinigingsmaatregelen, dan sprak nu niemand over het inkomen en het PGB van mensen met een beperking.

Als wij er niet waren geweest, was er nog minder aandacht, voor werkplekken van mensen met een handicap.

Niet rooskleurig

Maar het blijkt al lang dat alleen onze stem, onze hardnekkig strijdlust en onze ultieme kracht om volledig te gaan voor onze rechten, weinig zoden aan de dijk lijkt te zetten. Want juist wij, staan er niet rooskleurig op voor de komende tijd.

Jan en Jeroen op het binnenplein

Jan en broeder Tuck op het Binnenhof

Nu vraag ik me af, helpt het, als we zelf een politieke partij beginnen?

Dé partij voor Iedereen,

Voor mensen met en zonder handicap. Dat je daarnaast allochtoon of autochtoon, homo- of heteroseksueel, man of vrouw, jong of oud, gelovig of atheïst bent. Iedereen hoort er bij.

Stem op ons, in toegankelijke stemlokalen en op toegankelijke stemmachines. Zal er dan beter naar ons geluisterd worden?

Komt er dan eindelijk een samenleving waarin mensen met een handicap volledig kunnen participeren? Ik denk het niet!

Ik denk dat de Troostpartij een politieke zelfmoord is. Dat hebben de ouderen en hun 50 pluspartij ons wel geleerd.

Maar, als we nu eens met veel bombarie en tamtam de politiek binnen stormen, dan kan de schok van de Troostpartij groot zijn. Het kán grote effecten hebben voor zowel de linkse als de rechtse partijen.

Want zette Pim Fortuyn niet de veiligheid en integratie van allochtonen op de politiek agenda?

Marjan Tiemen van de Partij voor de Dieren, niet de dieren rechten op de agenda?

Nu praat elke politieke partij over deze items.

En wie weet is de inzet van het CDA voor het welzijn van de ouderen, wel het effect van de korte carrière van Henk Krol van de 50 pluspartij.

foto henk Kroll

Henk Krol in de Tweede Kamer, zette ouderen (zonder) handicap op de agenda

Ik wil er alles aan doen om het chronisch zieken en gehandicaptenbeleid tussen de oren van alle politici te krijgen. Van alle politici, op alle beleidsterreinen. Dat is nog niet gelukt. Het tegendeel zelfs. De klok wordt dertig jaar teruggezet. Voor ondersteuning of hulp moeten we straks weer aankloppen bij buren, familie en vrienden. Nog even en we worden weer weggestopt in de bossen. Bedrijven en horecagelegenheden vinden ons geen interessante doelgroep, want we hebben toch geen cent meer te makken. En werkgevers zien ons niet staan.

Kortom: ik heb genoeg punten voor het partijprogramma van de Troostpartij.
Nu de Tweede Kamer ook toegankelijk is kunt u stemmen: De Troostpartij.

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

2 gedachten over “De Troost partij

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.