Belasting op gebruik benen!

Het gebeurd niet zo vaak , maar nu is de maat vol Kabinet Rutte heeft bedacht dat rolstoelgebruikers ook wel een eigen bijdrage kunnen betalen voor hun hulpmiddel.

Recht op rolstoel ook voor Presidenten en Koningen.

Recht op rolstoel ook voor Presidenten en Koningen.

Ook vorige Kabinetten hebben dit al eens willen uitvoeren. Maar gelukkig realiseerden zij zich toen dat een rolstoel nooit algemeen gebruikelijk is.

PvdA

Het is een hulpmiddel om het lopen te kunnen compenseren. Het is geen vervoersmiddel zoals een auto, fiets, scootmobiel en scooter. Zelfs de belastingdienst is zich hier van bewust want op een rolstoel hand bewogen of electrische betaal je maar 6 % belasting en geen 21 %. Kort geleden heb ik hier nog over gesproken met Otwin van Dijk , Kamerlid PvdA, via een SMS liet hij me weten dat het in het kader van de decentralisatie een keuze is van Gemeenten om een eigen bijdrage te vragen. Die staat het dichts bij de Burger.

100% eigen bijdrage

Inmiddels bereiken mij allerlei berichten uit verschillende steden dat veel Gemeenten deze eigen bijdrage willen invoeren. Het kan zelfs zo zijn dat de eigen bijdrage zo hoog is dat je 100 % zelf moet betalen. Nu maar hopen dat ze hier op terug komen voor dat de Wet naar de Eerste Kamer gaat.

 

Belasting op benen

Zo niet , dan ga ik mijn politieke lobby starten voor belasting op benen. Ook die van Ministers en Staatssecretarissen!

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

23 gedachten over “Belasting op gebruik benen!

 1. Een geweldig idee! Dat zal goed voor de schatkist zijn, zodat de eigen bijdrage voor de rolstoel kan komen te vervallen.
  Eigenlijk zou je ook fietsen kunnen belasten, zeker wat de wegenbelasting betreft. Fietsers maken immers gebruik van de openbare wegen, en tegenwoordig ook steeds meer de trottoirs, ondanks het feit dat er steeds nog die lastige voetgangers het leven van de fietsers in gevaar brengen!

 2. Als aanvulling: de mogelijkheid om zelf een rolstoel te kopen en naderhand een gedeelte terug te vorderen via de belasting is eveneens met ingang van het belastingjaar 2014 voltooid verleden tijd. Dus op alle manieren die er denkbaar zijn word je als rolstoelgebruiker gepakt. Tevens zijn de rolstoelen die vertrekt worden via de WMO vaak van een twijfelachtige kwaliteit. Eerst wordt in veel gevallen gekeken naar hoeveel het kost en dan pas naar hetgeen de rolstoelgebruiker nodig heeft en echt adequaat is. Ik steun derhalve de protestaktie.

 3. Dit is belachelijk. Het zijn onze benen. Ik weiger te betalen als het zover is. Laat het maar voor de rechter komen. En inderdaad de participatie zonder rolstoel is toch niet mogelijk. Dus kunnen we niet mee doen. Ik blijf het zeggen. Ze zetten een hele groep weg in de maatschappij. Dat moet niet mogen en kunnen. ACTIE ACTIE ACTIE ACTIE.

 4. het is trouwens ook in strijd met artikel 8 van de rechten van de mens: ‘De mens heeft recht op privacy en bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

 5. belasting op benen dan wel naar inkomen toch, daarnaast door het vele lopen op de stoepen waardoor meer slijtage zal deze belasting hoog moeten zijn

 6. Goed idee…belasting op benen…in het kader van de allang bestaande participatie maatschappij….de mensen met een verminderde of afwezige beenfunctie op de rug bij de mensen met goed functionerende benen …waarheen …op weg naar t Binnenhof nog voor de zomervakantie…

 7. In onze gemeente is een eigen bijdrage bij en nieuwe allang ingevoerd en laatst kreeg ik een brief van de WMO dat ik nu ook zelf moet gaan betalen voor het onderhoud van mijn rolstoel, ik hoef niet te zeggen doe ik niet want het zijn wel mijn benen om ergens te komen en af schrijven van de belasting is ook niet meer mogelijk ……….dus weg met degene die dit heeft bedacht

 8. Is gewoon rond uit belachelijk,rutten heeft ons al genoeg uit gemolken. Kappen met die onzin heb nouw maar eens respecht voor je eigen bevolking en blijf met je poten van die mensen af.

 9. Benen belasting wel naar inkomen dan en naar mate van gebruik? Kost voetballers het meeste dan. De grootverdieners worden dan ook grootbetalers.

 10. Mag ik met mijn scootmobiel over Rutte zijn knieën rijden zodat hij de rest van zijn leven ook is veroordeeld tot zo’n ding? Piept ie wel anders.

 11. Ik ken heel veel scootmobielgebruikers die net mobiel genoeg zijn om een transfer te maken. Voor wie de scoot dus ook een noodzakelijk hulpmiddel is, en niet alleen maar een vervoersmiddel. Een scootmobiel gelijkstellen met een fiets is een hele grove misvatting, en een belediging voor alle scootmobielers voor wie dat ding echt onmisbaar is om zich te kunnen verplaatsen. Op deze manier worden ze alle rechten op gelijkwaardige toegankelijkheid en meedoen in de maatschappij ontnomen. Scootmobielers zijn ook gehandicapten.

 12. De aandeelhouders spraken de armen toe en namen daarna de benen

  geld is allang geen ruilmiddel meer maar een corruptie middel
  geld zelf heeft geen waarde, maar wat je ervoor ruilt wel
  politici ruilen zichzelf voor dat geld
  zij betalen zichzelf voor hun MENING
  betaald worden voor je MENING is CORRUPTIE

  zonder geld zouden er alleen maar producten GEMAAKT worden, die 50 tot 100 JAAR goed blijven functioneren.

  als we geld afschaffen wordt er geen enkele politieke corrupte “woordvoerder” nog voor de leugens beloond !!!

  stel dat we als VOLK(demos) ECHT ONZE WIL door voeren, zo als democratie, regereeren door het volk ECHT betekent

  dan stemmen we allemaal iedere dag over IDEEEN en UITVOEREN en niet op corrupte personenen die alleen maar in 1 kamer zitten en zeggen dat ze van alles doen

 13. Een eigen bijdrage voor een rolstoel? O.k.. maar dan ook een eigen bijdrage voor een nieuwe heup, een nieuwe knie, enz.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.