Het wordt mijn dood nog eens!

Na bijna een jaar lang slijmen, overleggen, dreigen, ingehouden agressie, een gemaakte glimlach, dagen achter de computer zitten en hartkloppingen hadden we het voor elkaar. Kort voor Kerstmis kwam het verlossende woord. De rolstoel voor mijn dochter en wel in de vorm van een PGB.  Vandaag na weer een telefoontje bleek dat de Gemeente uiteindelijk toch van mening is dat ik hem all-risk moest verzekeren (kosten 900,96 euro per jaar).

Zou dit zijn wat ze willen.

Zou dit zijn wat ze willen.(foto jan van Teeffelen)

De Gemeente is bereid om de kosten voor een WA verzekering wel te betalen, dit is maximaal 83,25 euro.  “Als u had gekozen voor een rolstoel in natura was dit niet nodig geweest”, aldus de vriendelijk ambtenaar.

De reden voor ons om voor een PGB te kiezen.

-Rolstoel Service Nijmegen (verder genoemd RSN) biedt 24 uurs bereikbaarheid en snelle service.  Gezien de complexiteit en bereikbaarheid is het heel belangrijk dat mijn dochter steeds gebruik kan maken van dezelfde servicemonteur en ergotherapeut, die bij RSN aanwezig is.

-RSN denkt niet alleen mee over de rolstoel zelf, maar ook over het vervoer daarvan, dat ik   op dit moment zelf kan verzorgen als rolstoelgebruiker en chauffeur van mijn eigen      aangepast bus

-RSN zorgt ook voor adequate vervanging van de rolstoel in geval van grotere defecten of     reparaties, zodat je er voor 100% op kunt vertrouwen.

-RSN zorgt voor begeleiding bij de ingebruikname van de rolstoel en het ermee leren            omgaan.

Een verkorte bloemlezing want je moet als aanvrager  natuurlijk wel uitleggen waarom je een PGB wilt.

Eigen regie,  is soms ook uit handen geven.

Inmiddels heb ik het verzoek gedaan aan Belangenbehartiger.nl  om bezwaar te maken. Mijn dochter en ik kunnen het zelf niet meer opbrengen en heb het uit handen gegeven.

Heb het veel te druk met de aanvraag voor de WLZ,  zorgplan, zorgkantoor, SVB, UWV, werk.nl  en met solliciteren!

De overheid

Ik zie dit als het langzaam uit de markt prijzen van PGB, de politiek,  wil er van af: iedereen zorg en hulpmiddelen  in natura, en uiteindelijk terug naar de mantelzorg en de bedeling. Dat kost niks. Met andere worden géén zorg, geen eigen regie geen keuzevrijheid. De VVD was destijds zelf grote voorstander van PGB, Erica Terpstra heeft zich er hard voor gemaakt. Erica zorgt er ook wel voor om buiten het politieke debat te blijven. Het wordt tijd voor een echte aardverschuiving, deze lijn van dit kabinet maakt alles tot op de bodem kapot. Behalve natuurlijk het grote geld want daar zijn ze zelf mee gebaad , arm wordt weer arm en rijk weer rijk.

Arm wordt weer arm

Facebook

Soms verdenk ik de regering er van dat ze heel blij zijn dat we ons ongenoegen met elkaar delen op Facebook en internet. Kanaliseer je de frustratie. angst, agressie, moedeloosheid, verdriet en machteloosheid. Misschien wel de manier om mensen te laten denken laat maar zitten!

Dat dachten we, ook (heel) even!!!

Jeske en Jan Troost

 

Over Jan Troost

Ik ben al 41 jaar betrokken bij de emancipatiebeweging van mensen met een handicap. Ik geloof in het leven, en dat humor een belangrijk wapen is om uiteindelijk iedereen zijn weg te laten vinden in onze samenleving. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn credo, soms met een kritisch ondertoon, maar altijd met open vizier en gebruik makend van ieders kwaliteiten.

14 gedachten over “Het wordt mijn dood nog eens!

 1. Jan, ik denk dat dit toch in de praktijk een heel eind zal gaan gebeuren; dat mensen gaan zeggen “Laat maar zitten” en dof gaan berusten in hun lot.
  Nou zou ik hier natuurlijk een lofverhaal kunnen neerzetten op jouw functioneren en de hele positieve werking die daarvan vast ook op andere zal uitgaan, maar dat doe ik niet. Enerzijds omdat jij de inhoud van dat lofverhaal toch al minstens honderd keer gelezen en/of gehoord hebt en anderzijds omdat de realiteit nu eenmaal zo is dat steeds meer energie noodzakelijk blijkt te zijn voor het in stand houden van de meest elementaire voorzieningen zodat er zo goed als geen energie meer resteert voor wat dan ook extra.

  Feliciteren ga ik Jeske en jou dan ook niet want jij doet gewoon wat er gedaan moet gaan worden (helaas) maar ik hoop wel dat je tenminste de kracht behoudt om er over te blijven schrijven zodat anderen hiervan kunnen leren.

 2. Ja en het word steeds erger. Je hoorde niets anders overal over de regering en de gemeenten En de zorg. Wanneer staan we eens op tegen dit alles? het lijkt echt wel op de oorlogsjaren. Toen waren de gehandicapten en zieken ook te duur voor de Duitsers En werden ze net als de joden en roma’s vernietigd. Sorry dat ik het zo zeg. Alleen doet de regering het niet zelf maar wachten ze tot wel het zelf niet meer zien zitten.

 3. Het is diep triest!
  Politiek die niet meer met een menselijke blik kan kijken, allen naar cijfers.
  Het zijn boekhouders. Dat geldt ook voor de Gemeentelijke WMO ambtenaren het zijn ‘regelneven’ en géén hulpverleners. Zij kijken niet naar noodzaak maar naar de wet ( terwijl ze de inhoud vaak onvoldoende kennen).
  Iedere dag dingen bevechten zoals Jan en Jeske beschrijven kost héél veel energie, en levert geen positieve energie op. Alleen onmacht, frustratie en heel veel stress.
  Ik mag het zeggen, omdat ik het weet als mede vechter, moeder van Jeske en vrouw van
  Jan. Als we hier daadwerkelijk iets aan willen veranderen moet er echt iets gebeuren, de politiek doet niets. Mensen zelf mogen nooit het hoofd laten hangen, zij zijn en blijven de spreekbuis naar Den Haag. Laten we de strijd niet opgeven, en er samen voor gaan!

  1. Ik ben zelf zwaar gehandicapt en ook mijn twee dochters en we hebben nog steeds geen zekerheid over de zorg en mijn oudste dochter is vorig jaar naar een focuswoning verhuisd samen met haar man, die ook een handicap heeft net als haar nu 6 jarig dochtertje. Dit omdat ze bang was dat ze de hulp niet meer zou krijgen die ze nodig heeft. Dit is toch van de zotte dat het zo moet?

   1. Dat daarom de all risk bijna 1000 euro is kan ik begrijpen. Maar de WA premie betreft volgens mij het risico dat ze door roekeloos gedrag een voetganger aanrijden en als de verzekeraar daar tweemaal zoveel voor rekent als bij een scooter krijg ik de indruk dat de zaak geflest wordt.

  1. Bart je hebt gelijk in mijn boosheid ben ik vergeten te kijken naar de werkelijke kosten voor de WA verzekering. 39,20 euro per jaar. Dat zou overigens betekenen dat onze dochter als nog 861,76 euro zou moeten bijbetalen voor de verzekering.

Laat hier je reactie achter:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.